Kvasinková dieta aneb zbavte se gynekologických problémů

04.08.2016 13:20

Bolest močového měchýře, svědění či pálení na intimních partií může znamenat 2 věci. Bakteriální či kvasinkovou infekci. V případě bakteriální je příčinou bakterie e.coli, kterou lze zcela jednoduše zlikvidovat přípravkem Pink Grape v upravením dávkování. Pokud ale udeří kvasinky, postup je jiný.

Kvasinky se velmi rády množí a chutná jim sladké. Proto nejlepším řešením je, nedávat jim "potravu" a cukry ze stravy vysadit. Níže jsou uvedeny potraviny, které je pomáhají v boji proti kvasinkám v případě, že jíte pouze jejich kombinace. Nebo do jídelníčku zařadíte  produkty s lacktobacily. Například výrobky Hollandia je obsahují a skutečně  pomáhají. Také Acidofilní mléko Pilos v Lidlu je obsahuje.  Jde o přirozenou a rychlou pomoc i při akutních stavech. Lactobacily totiž kvasinky doslova požírají. Kdo nezvládá dodržet dietní návyky a přidat kefíry či jogurty, pak je dalším řešením užívat tobolku denně přípravku Powerful Worker. Vyzkoušeli jsme již na několika desítkách klientů a můžeme vele tento postup doporučit. Samozřejmě pokud si nedáte pozor na sladké a budete kvasinky stále přikrmovat, tak se problému pochpitelně nezbavíte.

Dalším faktorem je i dostatečná hygiena, aby nedošlo k přenosu i na další členy rodiny. To znamená navzájem si nepůjčovat ručník a měnit klidně každý den.

Přesto nejlepší prevencí je strava vyvážená, pestrá a bohatá na lactobacily a probiotika. A to dlouhodobě, nestačí jen nárazová změna. Léky, antibiotika, čípky a jiné chemické lékárenské preparáty problém pouze vyřeší dočasně - respektive zalepí záplatu. Proto se problémy neustále vrací a naopak se zhoršují.

Kvasinkova dieta - co jíst, když se potřebujete zbavit gynekologických problémů

  • MLEČNÉ PRODUKTY - bílý jogurt, nízkotčný tvaroh, kefír, mozarella
  • ZELENINA - brambory (omezeně), brokolice, celer, kapie, karotka, kedlub, květák, listový salát, mrkev, oloupaná okurka, polníček, oloupaná rajčata, šalotka, špenát, ředkvičky
  • OVOCE - ananas, borůvky, grep, kyselá jablka, jahody, mandarinky, pomeranč, nektarinky, švestky, višně
  • LUŠTĚNINY - hrášek, cizrna, čocka, fazole
  • OBILÍ - oves, pohanka, proso, jáhly, kuskus celozrnný, žito, špalda
  • PEČIVO - celozrnne, burizony, suchary neslazené
  • RÝŽE - celozrnná dlouhozrnná natural, divoká rýže
  • TĚSTOVINY - celozrnné
  • OLEJ - lněný, olivový lisovaný za studena, sezamový, slunečnicový
  • OCET - jablečný
  • KOŘENÍ a DOCHUCOVADLA - pepř, mořská sůl, skořice, vanilka, zázvor, mořské řasy, čerstvé bylinky - bazalka, kopr, libeček, máta, meduňka, oregáno, pažitk, petrželka
  • MASO - telecí, hovězí, kuřecí, losos, makrela, pstruh, sardinky
  • VEJCE a SEMENA - slunečnice, dýně, sezam, lněná seímnka, mák